Vælg en side

Dette indhold er sponsoreret.

Mange danskere drømmer om at starte deres egen virksomhed – men helt så nemt er det ikke. Det kræver både en god idé, noget der efterspørges af kunder, noget der skaber værdi og samtidig også noget der kan bidrage til en lang levetid af virksomheden. Det er i hvert fald, hvad de fleste drømmer om. Andre grunde kan også være, at man gerne vil være sin egen herre, og gerne vil opbygge noget på egen hånd. Derfor er det dog stadig vigtigt, at man tilbyder noget værdifuldt, der giver mening at tilbyde fremtidige kunder. Det betyder, at man skal have en strategi, der afspejler hvad visionen for virksomheden er, samt hvorledes denne skal opnås. Hvis du også overvejer at starte en virksomhed, eller allerede har eller er del af en startup, så kan du følge følgende råd.   

Få et sagsstyringssystem 

Mange startups, eller ældre virksomheder, har ikke styr på deres IT, samt en sammenhæng mellem afdelinger og processer. For at skabe mere sammenhæng er sagsstyringssystemer, eller ERP-systemer, optimale løsninger. Du kan også benytte dig af andre IT-systemer, afhængig af hvad der skal optimeres i virksomheden. Et sagsstyringssystem giver for eksempel et overblik over alle processer i virksomheden, der ikke bare taler sammen, men også er med til at gøre arbejdsgangen for dine medarbejderne nemmere. Et sådan system tilbydes af ServiceStyring som du kan finde her: https://www.servicestyring.dk/. Et eksempel på hvad et system som dette tilbyder er, at der er indbygget et udlejningsmodel, hvilket betyder, at virksomheder der eksempelvis tilbyder leje af maskiner,  nemt kan gøre dette via systemet. Med et sagsstyringssystem er det også muligt at kommunikere med kunder og medarbejdere på én platform. Det øger samtidig brugervenligheden for kunderne, og også dine medarbejdere. Jo tidligere du begynder at benytte dig af et system som dette, desto nemmere bliver det at samle historik og andet data fra kunder og bestillinger. 

Hold dig til et enkelt produkt og et kerneteam så længe som muligt 

Hvis du er i gang med en startup virksomhed, kan det kræve rigtig mange omkostninger til at starte med. Forsøg derfor at samle et kerneteam, med få og gode medarbejdere. På den måde sparer du penge på lønnen. Derudover kan få hænder skabe rigtig meget, og samarbejdet bliver tæt og ofte effektivt. Derudover er det også en fordel at holde sig til et enkelt produkt – afhængig af hvad din virksomhed tilbyder. Igen fordi det koster meget at få udviklet flere produkter, og jo mere kompliceret det bliver, desto flere hænder har du brug for. Også markedsføringen vil komme til at give flere omkostninger, hvis der sælges flere produkter til flere kundesegmenter. Forsøg altså at holde det så enkelt som muligt, i så lang tid som muligt. Når forretningen er godt i gang, kan du begynde at udvide.