Vælg en side

Går du med drømmen om at blive selvstændig og drive din egen virksomhed? Måske du allerede har en god idé til din nye virksomhed, som du bare venter på at kan føre ud i livet. Start din egen virksomhed, hvis du drømmer om at være din egen chef og selv være herre over dine arbejdstider. At starte sin egen virksomhed er dog ikke bare en dans på roser, for det kræver benhårdt arbejde. Der er mange formaliteter, der skal være styr på, når du skal starte din egen virksomhed, og det kan hurtigt komme til at virke overvældende og uoverskueligt, hvis du ikke har prøvet det før. I artiklen herunder forsøger vi dog at give vores bud på, hvordan du kommer bedst i gang med din egen virksomhed.

Opret CVR-nummer

Når du skal i gange med at drive din egen virksomhed, kræver det naturligvis, at du starter med at oprette virksomheden, og det gør du ved at oprette et CVR-nummer. Det er lovpligtigt at have et CVR-nummer til din virksomhed, da det fungerer som en identifikation og dokumentation for, at din virksomhed er blevet registreret. Ved helt små virksomheder kan man godt undgå at oprette et CVR-nummer, men hvis du har planer om at leve af din virksomhed, er du nødsaget til at skal have et CVR-nummer. Med et CVR-nummer har du også mulighed for at åbne en erhvervskonto, fakturere samt lave virksomhedsforsikring.

En grundig forretningsplan

Start virksomhed ved at oprette dit CVR-nummer nemt og hurtigt, men sørg for at have en grundig forretningsplan for din virksomhed, før du starter den. En forretningsplan skitserer, hvordan du har tænkt dig at drive, udvikle og vækste din virksomhed, og den er nødvendig at have, hvis du eksempelvis skal overtale nogle investorer til at investere i din virksomhed. En forretningsplan giver dig et grundigt overblik over din virksomhed, og i takt med at din virksomhed udvikler sig, kan det være nødvendigt at tilpasse forretningsplanen løbende, så den hele tiden stemmer overens med dine visioner og mål med virksomheden.

Få hjælp til at holde styr på skat, moms og regnskab

Når du skal i gang med at starte din egen virksomhed, er der mange forskellige ting, der skal gøres og mange formaliteter, der skal holdes styr på. Det er eksempelvis meget vigtigt at have godt styr på tal og regnskaber, for det kan have store økonomiske konsekvenser for din virksomhed, hvis der ikke er styr på regnskabet. Hvis det ikke lige er en af dine spidskompetencer, kan du med fordel overveje at få hjælp til at holde styr på skat, moms og regnskab. Der er eksempelvis forskellige regler for skat alt efter, hvilken slags virksomhed du driver, så det er bedre at overlade disse formaliteter til nogle, der er specialiseret i den slags. På den måde kan du koncentrere dig bedre om at tage dig af de mange andre opgaver, der også skal klares, når man skal starte sin egen virksomhed.