Vælg en side

Har du en god idé og vil du gerne hurtigt i gang med eksekveringen, så er der gode nyheder. Opret ApS online og spar både tid og penge på oprettelsen. Det er ikke alene nemt, men også mindst lige så sikkert, som hvis du fik en advokat til at gøre det for dig.

Hvad er et ApS?

Du har sikkert allerede set bogstaverne “ApS” for enden af mange selskabsnavne. ApS står for anpartsselskab, som er den mest populære selskabsform i Danmark. Anpartsselskabet tilhører den type af selskaber, der kaldes for kapitalselskaber. Det betyder med andre ord, at et anpartsselskab har begrænset hæftelse, hvilket betyder, at ejernes privatøkonomi er adskilt fra selskabets og dermed beskyttet i tilfælde af konkurs o.l.

Den begrænsede hæftelse er den primære årsag til selskabsformens popularitet, da det samtidigt er den selskabsform med det laveste krav til kapitalindskud. For at oprette et ApS, skal du nemlig først indskyde en selskabskapital på 40.000 kr., og selvom det selvfølgelig er mange penge, så er det markant mindre end kravet til aktieselskaber på 400.000 kr.

Hvorfor vælge et ApS?

Bortset fra, at det kræver 40.000 kr. for at starte et ApS, er der næsten kun fordele ved selskabsformen. Herunder er det relativt høje kapitalkrav i sidste ende også en fordel, da det er med til at give dit selskab legitimitet. Opret ApS og få gavn af følgende fordele:

  • Mulighed for flere ejere

Hvis du drømmer om at starte selskab med en god ven eller kollega, så giver ApS’et mulighed for at have flere ejere. Dette er også en fordel, hvis der senere skal indlemmes en ny ejer eller sælges andele til en ny investor.

  • Mulighed for holdingstruktur

Mange vælger at lave holdingstruktur, når de opretter et ApS for at udnytte især de skattemæssige fordele. Holdingstruktur er kort fortalt, når et selskab ejes gennem et andet selskab.

  • Det er en selvstændig juridisk enhed

Udover den begrænsede hæftelse, medfører dette også en række fordele i form af bl.a. lavere selskabsskat.

  • Anerkendt selskabsform

Det faktum, at du har indskudt 40.000 kr. I selskabet, er også med til at vise omverdenen, at du er seriøs og selv tror på selskabet. Det gør det fx nemmere at rejse kapital i form af lån eller investeringer.

Sådan opretter du et ApS

Du behøver ikke være en haj til erhvervsjura for at oprette dit eget ApS. Opret ApS online med Legal Desk og få styr på den juridiske dokumentation samt registrering på blot 15 minutter. Her udfylder du en formular, hvor du bestemmer, hvordan dit ApS skal se ud, hvorefter du blot mangler at betale og underskrive. Herefter står Legal Desk for hele registreringsprocessen og fortæller dig, hvad du skal gøre for at komme sikkert i mål.