Vælg en side

Mange danskere render rundt med en lille iværksætterdrøm i maven. Om det handler om et bryggeri, et IT-firma, et tøjmærke eller noget helt tredje, så er der mange, der kan relatere til det fantastiske i at stable noget på benene selv. Og nogle få vælger faktisk også at tage skridtet og starte deres egne firmaer. Er du en af de eventyrlystne iværksættere, der er kommet i mål med at starte dit eget firma, så er det bestemt ikke noget at kimse ad. Det kræver utrolig meget arbejde og meget tabt søvn at realisere din drøm, og dette er kun begyndelsen. Måske har du startet virksomheden helt solo eller sammen med din ven? Uanset så når mange virksomheder et tidspunkt, hvor det er tid til at udvide og ansætte nye medarbejdere. Dette er et spændende og stort skridt for firmaet, men det er også nervepirrende at lukke nye mennesker ind i folden. Derudover står du pludselig med et nyt ansvar som chef, der skal sørge for, at dine ansatte har det godt i din virksomhed. Men før du når dertil, så skal du hyre nogle ansatte. Og lige præcis denne del skal også behandles med respekt. Fordi hvis du ved, hvad du skal kigge efter hos en ansat, så kan du også regne med at få en god og langvarig kollega. Er du en smule i tvivl om, hvad der er godt at holde øje med, så kommer her tre ting at være opmærksom på, når du hyrer til din virksomhed.

CV

Det første du bør kigge nøje på er ansøgerens CV. Har vedkommende de egenskaber, du søger i din virksomhed, og har vedkommende relevant erfaring at byde ind med? Du bør også holde øje med CV’ets opsætning og de punkter, der er nævnt. Dette giver et godt indtryk af grundigheden i CV’et. Har du brug for et eksempel på et professionelt CV, så kan du tage et kig på Candeno.com og deres CV eksempel. Så ved du, hvad der kendetegner et godt CV.

Ansøgning

Selve den skrevne ansøgning i en jobansøgning er noget af det vigtigste at vurdere ansøgeren ud fra. Selvfølgelig er CV vigtigt, men det er ansøgningen der giver et billede af personen og viser, hvor mange kræfter vedkommende har lagt i sin ansøgning.

personlighed

Når du har læst ansøgning og eventuelt haft personen til samtale, så bør du vurdere personligheden. Personen kan være den mest fagligt kompetente overhovedet, men hvis vedkommende ikke går godt i spænd med de andre ansatte og omgangstonen i virksomheden, så kan denne ansøger hurtigt gøre mere skade end gavn.