Vælg en side

I forbindelse med Covid-19 har mange medarbejdere indrettet et kontor i deres eget hjem. For at du kan få mest muligt ud af din hjemmearbejdsplads kræver det, at du tænker over din indretning. For at skabe de bedste arbejdsrammer på dit hjemmekontor bør du gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke omgivelser der vil hjælpe dig med at føle dig produktiv og inspireret. Du bør altså gøre dig nogle overvejelser før du anskaffer dig et nyt skrivebord og en ny kontorstol. Uden en ordentlig indretning vil din arbejdstrivsel kunne lide overlast, og du vil dermed ikke kunne levere dit ypperste, når du arbejder. Nedenfor er der derfor samlet et par råd og tips til, hvordan du får mest muligt ud af din hjemmearbejdsplads. 

Opnå en god arbejdsstilling

Mange mennesker bruger flere timer siddende i forbindelse med deres arbejde. En korrekt arbejdsstilling er derfor yderst vigtigt for, at du kan trives på dit hjemmekontor på lang sigt. Hvis du ikke gør dig overvejelser omkring din ergonomi, når du indretter din hjemmearbejdsplads, vil det kunne give dig fysiske mén, der kan give dig varige gener i din hverdag. For at opnå en god siddestilling kræver det, at du investerer i et ordentligt skrivebord og en ergonomisk kontorstol. Når du sidder på din kontorstol ved skrivebordet, skal din ryg være ret, således at det er dine rygmuskler, der bærer din krop. Derudover skal dine arme og skuldre have en naturlig stilling, så dine hænder kan bevæges og arbejde i så frie bevægelser som muligt. Ydermere er det vigtigt at dine fødder kan hvile på jorden, og ikke hænger frit ud i luften. For at opnå dette er det vigtigt, at din kontorstol kan indstilles således, at din krop opnår denne arbejdsstilling. Da det er individuelt, hvordan du opnår denne position, er det en god idé at anskaffe sig en justerbar kontorstol. 

Inspirerende arbejdsomgivelser 

Når du indretter dit hjemmekontor, er det vigtigt at overveje, hvor det skal placeres i dit hjem. Du skal derfor tage stilling til, om dit kontor skal være en del af din stue, dit soveværelse eller et tredje rum i dit hjem, eller om dit kontor skal have et særskilt værelse i din bolig. Dette afhænger i høj grad af, hvor pladskrævende det arbejde du skal udføre er. Kræver dit arbejde blot, at du har en computer tilgængeligt, er et stort kontorlandskab måske ikke nødvendigt at få implementeret i din bolig. Når du har besluttet, hvor dit hjemmekontor skal befinde sig i din bolig, er det vigtigt at overveje, hvilke typer af omgivelser, der vil påvirke dig positivt under dit arbejde ved skrivebordet. For at få styrket din produktivitet og kreativitet, er det vigtigt, at dine omgivelser er indrettet således, at de inspirerer dig. Det kan derfor være en god idé at give sig i kast med en kreativ indretning af din hjemmearbejdsplads for at hjælpe dig med at føle dig inspireret. Derudover er en ordentlig arbejdsbelysning en vigtig faktor for at forbedre dit arbejdsmiljø.