Opstart af virksomhed – the need to have 

Der er mange ting, som man skal holde styr på at købe, når man starter en virksomhed. Dette kan virke skræmmende, og derfor vælger mange slet ikke at kaste sig ud i livet som iværksætter. Går du dog med en drøm om at blive selvstændig, bør du ikke lade dig skræmme af de mange gøremål – du kan nemlig sagtens blive blandt de omkring 300.000 aktive firmaer i Danmark. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du bør implementere i din nye virksomhed og dermed de såkaldte need to have. Der findes nemlig en masse ting, som blot er nice to have, men som der i opstartsfasen ikke bør fokuseres på.

Kontorets interiør 

Det er selvfølgelig vigtigt, at der er plads til at udføre arbejdet. Uanset om virksomheden er stor, mellem eller lille, er det nødvendigt at indrette arbejdsstationer. Foregår meget af arbejdet foran en computer, er det godt at investere i gode hæve/sænkeborde, kontorstole og computere. Dertil kommer printere, scannere og internet, som skal gøre arbejdet meget nemmere. Godt arbejdslys, hyggelig indretning og effektiv opbevaringsplads er ligeledes gode ting at lade blive en del af kontorets indretning.

Afholdes der mange møder eller konferencer i forbindelse med virksomheden, er et andet supergodt supplement til virksomheden konferencestole og -borde. På denne måde skabes en seriøs og professionel stemning i rummet, hvor deltagerne ligeledes sidder komfortabelt. Mangler du konferencestole og lignende, kan du her se et bredt udvalg heraf.

Planlæg målrettet 

For at skabe de bedste resultater er det bedst at have udarbejdet forskellige former for planer. Disse planer bør være målrettede, således at hele virksomheden arbejder hen imod de samme mål. Forskellige måder, hvorpå planlægningen kan foregå, er gennem en forretningsplan, en markedsføringsplan og en finansieringsplan.

Forretningsplanen er behjælpelig med at klargøre tanker og idéer om virksomheden, organisere og strukturere den samt tydeliggøre ambitioner og visioner. Alle disse ting kan gøre det nemmere for virksomheden at overbevise banker og investorer om virksomhedens seriøsitet, hvilket vil tjene virksomheden godt rent økonomisk. Markedsføringsplanen er for at øge omtalen af virksomheden og dermed også omsætningen. Dette kan gøres gennem reklamer, kampagner, markedsundersøgelser og tryksager. Slutteligt vil en finansieringsplan være med til at afgøre, hvordan virksomheden får penge til udstyr, markedsføring og etablering. Dette kan være gennem lån i banker, egne penge, leverandører, eksterne investorer og lignende.

Visuel og informativ hjemmeside

I dag foregår langt størstedelen på internettet, og derfor kommer det ikke som en overraskelse, at en hjemmeside er nødvendig. Dog er det ikke nok blot at have en hjemmeside – den skal være brugbar og visuelt flot. For at skabe dette er det vigtigt, at man har sine kunder og målgrupper i tankerne. Besidder de gode IT-kundskaber? Har de behov for en masse billeder af produkterne? Er kundeservice et stort aspekt i virksomheden? Alle disse tanker er gode at gøre sig, inden man kaster sig ud i at designe hjemmesiden. Man kan sagtens designe hjemmesiden selv. Der findes et væld af forskellige værktøjer online, hvor man nemt kan skabe en hjemmeside til sin virksomhed. Afhængigt af hvor mange funktioner man ønsker, kan disse værktøjer være gratis eller koste penge.

Det visuelle er ligeledes yderst vigtigt, når det gælder hjemmesider. Flotte billeder i god kvalitet, letlæselige skrifttyper samt ensartede farver er store plusser. Derudover bør man have mobiltelefonen i tankerne, når hjemmesiden designes. Det viser sig, at langt de fleste internetbrugere anvender deres mobiltelefon, når de søger på nettet. Af denne grund bør virksomhedens hjemmeside selvfølgelig tilpasses dertil, således at kunderne får den bedste oplevelse – også på en mindre skærm.

 

Skriv et svar