Sådan åbner du dit første kontor til din start-up virksomhed

Har din start-up virksomhed efterhånden vokset ud af garagen eller hvor end den havde sin spæde start, så kan det være, at du bør se dig om efter et kontor, som kan huse din voksende virksomhed. Efterhånden som start-ups udvikler sig til reelle virksomheder i vækst, kræver det mere og mere plads. Det kan for eksempel skyldes flere ansatte, eller måske har I blot behov for højere til loftet, så der er plads til de store tanker. Hvad end det skyldes, kan I læse med her om de forskellige tanker, man bør gøre sig, når man kigger efter nyt kontor.

Kontorhotel, kontorfællesskab eller køb selv?

Når du ser dig om efter et nyt kontor, vil du støde på flere forskellige muligheder. Du kan enten leje dig ind på et kontorhotel eller i et kontorfællesskab. På et kontorhotel er rammerne sat for kontoret. Her vil typisk være en bemandet reception og kantine, som man deler med de andre virksomheder, der holder til i bygningen. Her slipper du også for at gøre rent, lige som man kender det fra et hotel. Denne løsning er ofte lidt dyrere end at leje sig ind i et kontorfællesskab. Her tilbydes nemlig ikke samme ydelser, og man lejer sig blot ind i en bygning, der huser andre virksomheder. Lejen vil typisk være lidt lavere, men så skal du altså også selv stå for at skrubbe toiletterne og have madpakke med på job. Den sidste mulighed er at købe selv. Det er ikke alle start-up virksomheder, der har råd til dette, men man bør se det som en investering. Har du hænderne rigtig skruet på, kan du selv friske lokalerne op og på denne måde få profit ned i lommen, når du engang sælger igen.

Hav en god forbindelse

De fleste udvider ofte virksomheden med et kontor, fordi man oplever vækst og derfor skal huse flere medarbejdere. Hvis din virksomhed kræver meget computerarbejde, er det en god idé at sikre sig, at der er en god internetforbindelse, som kan klare, at der er mange brugere koblet på samme internet på én gang. Et firma, som leverer hurtigt og sikkert internet til virksomheder, er Hiper. Så mangler du et godt tilbud fra en internetleverandør, kan du købe dit bredbånd hos Hiper.

Indret inspirerende

Når købs- eller lejekontrakten er underskrevet, er næste step indretningen. Især hos start-up virksomheder, hvor vækst i høj grad er i fokus, bør du overveje din indretningen grundigt. Hold gerne kontoret så åbent og lyst så muligt, så dine medarbejdere får ilt og lys til hjernen. Ved at placere dem i dunkle omgivelse, vil de præstere dårligere. Derudover er det en god idé at have mange planter. Planter skaber nemlig et godt indeklima. Derudover skal man ikke være bange for at bruge farver. Mal en væg i en stærk og klar farve. Farver er nemlig også med til at stimulere hjernen. Derudover bør man sørge for at dekorere væggene med billeder eller fede plakater. Mange vælger såkaldte inspirationsplakater, hvorpå der står motiverende citater, som kan give dine medarbejdere et ekstra skub.

Skriv et svar