Vælg en side

Julen er hjerternes fest, hvor vi forkæler hinanden med store og små pakker under juletræet. December inviterer til flere hyggelige sociale sammenkomster, hvor vi mødes over stearinlys til varme drikke, hjemmebag og overraskelser. Store som små venter vi spænding på, at åbne dine fine pakker fra vores kære juleaften. De mange festlige traditioner i julen koster ofte mange penge og kan være en dyr omgang, hvis ikke du ved, hvordan du bedst får råd til julegaverne. Dog findes der råd for, hvordan du slipper godt igennem julen med få penge på lommen. Læs med her og få inspiration til at få råd til alle julegaverne.

1: Lav et gavebudget

Hvert år stråler juletræet gennem december måned, hvor hele familien venter i spænding på den store finale, når julegaverne skal placeres under træet. Julen er en dejlig tid, så længe vi har økonomi til det. Det kræver et større planlægningsarbejde og en stor pengepung, at købe julegaver ind til hele familien. For at du kan få råd til alle julegaver, så start med at få udarbejde et gavebudget. Det gør det nemmere for dig, at holde overblik over din økonomi, hvor du kan afsætte et samlet beløb til alle gaver. Med et gavebudget kan du danne et oversigt over, hvem du skal give gave til og hvor mange penge, som du ønsker at afsætte til hver person. Det er vigtigt at huske på, at det er tanken som tæller i forhold til gaveindkøb og ikke hvor stort et beløb, der er brugt på gaven.

2: Lav hjemmelavet gaver

Julen behøves ikke at være en forbrugsfest, hvor vi køber nye ting til hinanden. Julen er hjerternes fest, hvor betænksomhed tæller højere end nogen anden tid på året. Hvis din økonomi kniber til julegaverne, så kan du kaste dig ud i at lave hjemmelavet gaver og glæde dine kære med din betænksomhed. Hvis ikke du er den kreative type, så kan du i stedet købe dine julegaver i en genbrugsbutik og finde nogle unikke gaver. Det er meget billigere og du kan måske få råd til at give to gaver frem for en. Du kan også give en oplevelse i julegave, som først skal indkasseres i det nye år og på den måde, kan du udskyde at bruge penge på gaven nu og her.

 

3: Lån penge til gaverne

Det er de færreste, som har penge nok til at købe julegaver hvert år. Derfor kan det være du skal låne en mindre eller større beløb til julegaverne, så du kan nyde december uden at bekymre dig om din økonomi.  Hvis du gerne vil slippe for den direkte dialog med en bankrådgiver, så findes der råd for det. Hos Lendme har du mulighed for at låne penge uden en masse spørgsmål om, hvad de lånte penge skal bruges til. Her kan du få sammenlignet dit søgte lån hos flere banker og kan derefter vælge det mest fordelagtige lån. Det kan også være at du har brug for hjælp til at holde styr på din nuværende økonomi og har brug for et overblik. Få hjælp af en ekspert i regnskab hos Ageras og få økonomisk ekspertise i forhold til din økonomi. Med styr på dine økonomiske finanser, så kan du shoppe julegaver til hele familien i ro og mag, og glæde dig til at se deres ansigtsudtryk, når papiret rives af dine pakker.