Vælg en side

De fleste danskere har det til fælles, at penge og økonomi fylder meget i hverdagen, ikke bare i vores egen økonomi, men også vores medmenneskers. Hvad gør man egentlig, når man står i den situation, at man har fået en genial ide og nu skal finansiere en iværksætter virksomhed? Det er ikke helt nemt at danne sig et overblik  over ens fremtidige udgifter ved at have en virksomhed, men jo mere man kan spore sig ind på det rigtige, jo bedre muligheder har man.

Få et økonomisk overblik

Der er meget stor forskel på, hvor mange penge man har brug for, når man starter en virksomhed. Før du begynder at bruge tid på at lede efter penge, bør du bruge tid på at gøre tydeligt hvad du sælger, hvem din målgrupper er og hvor høj du forventer din omsætning bliver. Det er vigtigt at tage udgangspunkt i et startbudget, der viser hvor mange udgifter du skal bruge, før du kan begynde at sælge dine vare.

Du skal også have lavet et likviditetsbudget, der viser, hvor mange penge der månedligt er brug for, når virksomheden er startet. Prøv at udregne hvor meget du skal sælge, for at tjene det, du har behov for for at virksomheden kan overleve.

Du skal altid starte hos dig selv

Du bliver nød til at risikere noget, hvis andre skal overbevises om at de skal større din startup. Har du en opsparing, friværdi i hus eller på anden måde tilgængelige midler, skal du bruge dem først. Har du ingen penge, må du vise, at du arbejder hårdt på projektet, og giver alle de ressourcer, de har, til projektet. Undgå helst at skylde dine venner eller familie penge til en virksomhedsidé. De skal ikke også mærke konsekvenserne af, at virksomheden går konkurs. Hvis der ikke er andre muligheder, kunne man overveje at låne mindre portioner hos flere personer, så de kan ”overleve” det tab, det måtte lide på grund af virksomheden.

 

Find nemt dine lånemuligheder

Banker kan udlåne penge til drift af din virksomhed, ikke til udvikling af din nye idé. Hvis de tror på dig, og du kan stille kaution for beløbet, kan de give dig en kassekredit. Du skal forberede dig godt, inden du går i banken for at låne penge. Det er ikke længere lige så let som privatperson at låne penge i banker, til hvad end man har af projekter.

Det er dog blevet langt nemmere over nettet at få et overblik over ens lånemuligheder fra forskellige lånegiver, som ikke nødvendigvis din egen bank. Blandt andet hos Fairlån går de meget op i at gøre det nemmere og hurtigere for enhver at finde finansielle løsninger på nettet. Derfor har de lavet en oversigt over en lang række forskellige låneudbydere i Danmark. De anmelder objektivt med fokus på produkter, priser, lånevilkår og kundeservice, så du som iværksætter har nemmere ved at finde frem til de lånemuligheder, der er mest relevante for dig.