Vælg en side

En ny virksomhed der vil klare sig i verden, gør det gerne ved, at der er nogen, som de gerne vil vinde over. I sidste ende skal du fokusere på, hvordan du kan forbedre din egen virksomhed, og i stedet kun bruge konkurrenterne som nogle, hvor du kan se, om de bevæger sig i en god og hensigtsmæssig retning. Det er vigtigt, at du er klar til at vinde over dem, hvis de bevæger sig ind på dit område.

I sidste ende handler forretning om markedsandele. I alle brancher er der et vis antal mennesker, som I kæmper efter, og derfor er der ofte en begrænset kapacitet. Det gør sig selvfølgelig ikke gældende, så længe i stadigvæk er ved at udvide kagen til markedsandele. Det vil ofte ske på et helt nyt område, som vi ser nu med elbiler, eller tidligere så med sociale medier. I starten var få på, så det handlede ikke om at stjæle konkurrenternes brugere, men det handlede om at være først og bedst.

Derfor får du her nogle råd til, hvordan du netop kan være bedst og dermed altid slå dine konkurrenter.

Start med hurtigt internet

Det kan virke banalt, at I skal bruge jeres tid på at finde det bedste internet. Sandheden er, at stort set alt i dag styres fra software. Derfor har det kæmpe betydning, om I gør det på den rigtige måde fra starten af. Selvom det ikke er oplagt, at I behøver hurtigt internet, så bør I stadigvæk få det, da det gør, at I kan skaffe nogle ansatte, som kan tænke helt anderledes, end I gør.

Det er vigtigt, at du ikke bare vælger noget dyrt. Det handler om at vælge noget godt, når det kommer til internet- og bredbåndsforbindelser. Forskellen på priser opsummeres meget godt af følgende citat:

“Prisen på internet- og bredbåndsforbindelser er som nat og dag. Det viser vores prissammenligninger af dagens bredbåndsløsninger. Sytråd kan hurtigt koste dig en bondegård, mens super hurtigt bredbånd kan være ekstremt billig”, Nicolas Fredriksen, TelePrisTjek.dk.

Skab en god kultur

Med internet er i klar til at få en god kultur. Som startup vil jeg anbefale, at I kører det hele på samme måde som i Silicon Valley. Det handler om eksplosiv vækst. I skal ud over stepperne, som også er grunden til, at I fik hurtigt internet.

En startup kultur er ofte en vinderkultur, fordi du ansætter en masse mennesker, som er villige til at lægge ekstrem mange timer i deres arbejde. De vil gøre langt mere, end du betaler dem for, og det er ofte hemmeligheden på, hvorfor små virksomheder kan vokse hurtigt. I kan skabe denne kultur med alt fra bordtennisbord til Focusrite Scarlett Lydkort.

Herudover skal I altid tænke nyt. Det var også grunden til, at vi anbefalte hurtigt internet, for det gør det muligt for jer at skabe produkter og markedsføring i et helt andet tempo, end I nogensinde har prøvet før. Med den rette indstilling, god kultur og masser af hårdt arbejde, så kan I vinde.