Vælg en side

Vil du gerne forklare virksomhedsstrategi til børn, der er interesseret i dit erhverv eller i virksomhedsdrift, så kan du i denne artikel hente inspiration til, hvordan virksomhedsstrategi forklares i en meget forsimplet version!

Hvad indeholder en virksomhedsstrategi?

Tænk på en virksomhed som et stort puslespil. En virksomhedsstrategi er som en plan eller en vejledning, der hjælper virksomheden med at lægge puslespillet sammen på den bedste måde. Man kan få hjælp til virksomheds strategi for at sikre sig, at denne udføres korrekt, så puslespillet samles korrekt.

En strategi fortæller virksomheden, hvad de prøver at opnå. Det kunne være at tjene penge, hjælpe folk med noget, eller lave fantastiske produkter. Strategien siger også, hvordan virksomheden vil nå sine mål. Det kunne være ved at lave reklamer, gøre tingene hurtigt eller være meget venlige. En virksomhedsstrategi inkluderer også en måde at tjekke, om de gør det godt. Hvis de ikke gør det godt, kan de ændre deres strategi og prøve noget andet.

Hvorfor kan en strategi være vigtig?

En strategi hjælper virksomheder med at være mere organiserede. Det er som at have en skattekort, der viser vejen til skatten. Det hjælper dem med at træffe gode beslutninger og være succesrige. Nogle gange kan en virksomhed føle, at de er gået forkert, eller at skattekortet ikke har passet. Skatten var ikke der, hvor virksomheden troede, den ville være. Når det sker, kan det være smart for virksomheden at skifte deres strategi, altså det de prøver at opnå. Når virksomheden finder skatten, kan de begynde på et nyt skattekort, der har en helt anden slags skat og som skal findes et helt nyt sted!

En virksomhedsstrategi er altså den plan, der skal hjælpe en virksomhed med at opnå deres mål. Den skal sørge for, at virksomheden gør det, de er allerbedst til at gøre!