Vælg en side

Du har sat alt ind efter din drøm og en vision om, at det bliver godt det her. Når du starter noget helt nyt op som iværksætter, så er der også meget på spil. 

Et startup for en iværksætter er en helt speciel ting, hvor du virkelig satser på dine drømme og idéer til din helt egen virksomhed. Det er her, hvor du kan få lov til at bestemme, hvordan din hverdag skal være, og hvordan du vil have din arbejdsgang. 

Du satser derfor alt på dette nye startup, og det betyder også, at hvis man mister evnen til at varetage sin økonomi eller interesser, fx ved demens, sygdom eller anden årsag, så mister man også alt, hvad man har bygget op. 

Derfor er det godt at tage sine forholdsregler med at få tegnet en fremtidsfuldmagt.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fuldmagt er noget, som giver mulighed for, at en værge eller en anden, som du har givet fuldmagten til, kan overtage, hvis du selv er forhindret i det. En fremtidsfuldmagt skiller sig lidt ud i forhold til en helt almindelig fuldmagt, idet denne type sørger for at sikre dig mod fremtidige hændelser. 

Det kan fx være, hvis du pludselig bliver meget syg, kommer ud for et alvorligt uheld eller af anden årsag ikke kan varetage dit startup. Når du ikke gør brug af fremtidsfuldmagten, så er den inaktiv, og den kommer først i spil, når hændelsen skulle være ude.  Det er et engangsbeløb, og det giver tryghed til dig og dine nærmeste i forhold til dit nye startup, så du har sikret dig en ordentlig håndtering af dine drømme og visioner. 

Hvorfor skal jeg bruge en fremtidsfuldmagt som startup?

Du tænker måske, at det ikke er nødvendigt at få tegnet en fremtidsfuldmagt. Du er sund og rask, og der sker aldrig noget for dig. Men selvom dette er tilfældet, er det stadig en utrolig god idé, og især når du starter din egen virksomhed op.

Det står nemlig sådan til, at hvis ikke du tegner en fremtidsfuldmagt selv, vil man blive tildelt et offentlig værgemål. Det betyder, at det offentlige vælger en værge for dig, hvis uheldet skulle være ude.

Hvis du tegner en fremtidsfuldmagt allerede nu, vil du selv have bestemmelse over, hvem det er, der skal varetage din økonomi og interesser. Du har derfor mere frihed og fleksibilitet, og du sikrer dig derfor, at din vision kan blive ved selv efter, at du ikke er i stand til selv at videreføre den.