Vælg en side

Er din virksomhed ved at vokse og er du begyndt at have flere afdelinger, rundt omkring i landet og måske endda er på vej til at udvide ud over de nationale grænser. Så er der lige et par ting du skal huske.

 

Brug et ERP- system

Når du udvider en virksomhed, kan det være en god ide at have et ERP-system. Et ERP-system hjælper din virksomhed til at holde styr på hvad der sker i virksomheden, som f.eks. hvilke ordre der kommer ind og hvilke der kommer ud igen. Med et ERP-system kan du holde styr på økonomien, lageret, kunderne og på kontrakterne. Et ERP-system er oprindeligt et økonomi system, men er blevet udviklet til at kunne flere ting der er med til at gøre det nemmere for dig og dine medarbejdere at have et overblik over, hvad der sker i de forskellige afdelinger. At vælge et ERP-system er en af de vigtigste beslutninger for din virksomhed, da systemet kan være med til at øge effektiviteten og give dig besparelser, fordi det er nemmere for dine afdelinger at kommunikere og holde styr på hvad der er på de forskellige lagre.  Men det er en tidskrævende proces at finde det helt rigtige ERP-system, da et forkert valg vil kunne medføre et stort tab økonomisk og tidsmæssigt. Så vær omhyggelig med at finde ud af hvilket system du skal bruge og hvorfor du skal bruge det. Datacon har sammenlignet nogle af de mest populære ERP-systemer og er kommet frem til nogle fordele og ulemper der kan være ved et ERP-system, dette kan hjælpe dig til at vælge det helt rigtige system, som passer til din virksomhed. Se hvilke fordele og ulemper ved et ERP-system som Datacon fandt frem til.

Få en LEI-kode, hvis i skal gå internationalt

Går du med tankerne om at din virksomhed skal ud på det internationale marked. Du har sikkert allerede sikret dig en rigtig god markedsandel på det danske marked og du føler nok at du ikke rigtig kan få mere ud af markedet i Danmark. Så er det på tide at udvide til det internationale marked. Men der er selvfølgelig nogle ting du skal tænke over inden du udvider internationalt. For at komme på det internationale marked skal du have en LEI-kode, dette er et internationalt CVR nr. som er vigtigt at du har, hvis du handler med værdipapirer eller er et forsikrings- eller pensionsselskab.  LEI står for Legal Entity Identifier og er blevet lovpligtigt fra 1. januar 2018, for en del virksomheder og formålet med at have en LEI-kode er at myndighederne kan holde øje med markedet og derfor gøre det mere sikkert for dig som virksomhed. Du skal også huske på, hvis du vil gå internationalt, at der kan være nogle andre regler for virksomheder i det land som du gerne vil begynde at sælge i. Så sørg for at læse op på landets regler og find ud af om du skal have en LEI-kode til din virksomhed.

Brug for lån til at gå internationalt

Udover at du skal have en LEI-kode, når du går internationalt, hvis du skal handle med værdipapirer. Så skal du også huske på at det kan være dyrt at starte op på et internationalt marked, da du måske skal ud og finde en lokal leverandør og et sted hvor du kan have dit lager. Det koster alt sammen penge også hvis du skal ud og investere i et ERP-system så du kan holde styr på, hvad der sker i alle dine afdelinger, både nationalt og internationalt.  Det er en rigtig god ide at undersøge markedet, for om det er en god ide at gå internationalt. Har din virksomhed fået efterspørgsler fra f.eks. Spanien, kan det være en god ide at undersøge om din virksomhed er klar til at gå på det spanske marked, men også om det spanske marked er klar til din virksomhed. Er markedet ikke klar, så kan det være i skal vente med at starte op, for så kan det blive rigtig dyrt for dig. Lån penge til dit internationale eventyr, så læs mere her om hvordan du gør.