Vælg en side

Det er hårdt arbejde at være iværksætter. Hvis du læser med her, går jeg ud fra, at du allerede er fuldt ud klar over, hvad det kræver. Men, alligevel overvejer du om det er værd at satse større.

Så spørgsmålet er nu, om du og din virksomhed er klar til at vokse sig store? Det kræver at din virksomhed kan tilpasse sig til en meget større arbejdsbyrde, uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten eller miste indtægter.

Hvis du kan svare ja her, er det i høj grad en mulighed for dig. Men det kræver en masse forberedelse, hvis din scaleup skal blive en så stor succes som din startup – så læs med her og få del i mine erfaringer og tips til, hvordan du forbereder din startup til at få meget mere travlt, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

 

1.      Få styr på fundamentet

Ifølge en undersøgelse foretaget af over 3200 startupvirksomheder kan 74 % af alle startup-fiaskoer forklares med, at folk har satset for stort for tidligt i processen. Så før du satser på at skalere din virksomhed, skal du være helt sikker på at din virksomhed er forberedt på de nye udfordringer, som du kan løbe ind i.

  • Vær sikker på at dit produkt har et marked. Mange startups har tendens til at overvurdere efterspørgslen på deres produkt. Det er selvfølgelig altid godt med selvtillid, men hvis der ikke er et stort marked for dit produkt, er det sjældent en god idé f.eks. at smide ekstra budget efter markedsføring. Så saml en masse feedback inden i satser stort og vær sikker på markedets interesse.
  • Find den rigtige markedsføringskanal. Her skal i tænke over, hvor jeres kernekunder befinder sig og hvordan i kan nå dem – er det online, på sociale medier, er det i aviser og ugeblade eller er det et helt fjerde sted.
  • Vær sikker på at i har de nødvendige ressourcer til at vokse. Det sidste du vil have, når du skalerer en virksomhed, er at løbe tør for penge halvvejs igennem processen – så er du i hvert fald helt sikker på at måtte dreje nøglen om.

2.      Overvej automatiseringsprocesser – og minimer din arbejdsbyrde

Hvis du allerede nu bruger lang tid på at ”sætte din forretning op”, så er det superfedt. Hvis ikke er det en rigtig god idé at automatisere alt, hvad der kan automatiseres. Her får du inspiration til nogle af de ting, som du kan undgå at skulle administrere manuelt, hver gang så du har tid til det, der virkelig batter:

  • Onboarding processer
  • Markedsføringsautomatisering – specielt hvis du vil lave digital markedsføring, kan du få stor gevinst her
  • Lønudbetalingssystemet

Selvom det kan tage lang tid at implementerer disse processer, er det virkelig det hele værd. Specielt når din virksomhed vokser sig større, skal du virkelig overveje alle de automatiseringsprocesser som overhovedet muligt.

I denne del af processen skal du også overveje om nogle af opgaverne i virksomheden skal outsources. Det kunne være at der blev sat større krav til jura og du skal have fat i en erhvervsadvokat til nogle opgaver. Der er rigtig mange ting her, som du kan overveje at outsource, så tænk dig om, og find ud af, hvad i skal lave in-house og hvad du har lyst til selv at lave.

3.      Boost din markedsføring

Hvis din virksomhed skal vokse, er det en nødvendighed at potentielle kunder kender til dig og dit produkt. Så invester i dit markedsføringsbudget. Men ikke al markedsføring er ”skalerbart”, så du skal ikke satse på word-of-mouth eller anden form for direkte markedsføring. Tænk digital markedsføring først og fremmest – men selvfølgelig kun, hvis dit kundesegment er aktive online.

4.      Skriv dig selv ud af ligningen – din virksomhed skal kunne klare sig uden dig

Din virksomhed handler ikke om dig. For at få succes som scaleup skal din startup kunne fungere, uden at du er involveret i alle processerne.

Du kan ikke være alle steder hele tiden – og det er du nødt til at indse, hvis du drømmer om at skalerer din startupvirksomhed.

Her kan du overveje et skræddersyet erhvervsforløb for dig og dine ansatte, så i også bliver mentalt klar til de udfordringer i vil stå overfor når din virksomhed bevæger sig ind i scaleup-fasen.

5.      Hyr de HELT rigtige medarbejdere

Rekruttering er en af de største udfordringer startupvirksomheder står overfor. Og det er også en af de vigtigste ting, for en virksomhed i vækst. Uden de rette ansatte, er det svært at få succes. Overvej om det er værd at finde et rekrutteringsfirma i København, for at få hjælp med dine nye ansættelser.

Med disse tips har du fundamentet på plads, til at satse stort på din startup drøm uden.