Vælg en side

Ligesom man kan blive syg med forkølelse, allergi, kyssesyge, kræft og betændelse, kan man også blive syg psykisk. Ofte og hos mange personer, bliver de to ting dog ikke anerkendt på samme måde. Nogle gange ses det at være dårlig eller syg psykisk, som at være svag eller sårbar.

Dette ændrer sig når man pludselig selv kommer ud for stress eller depression, eller anden psykisk nedgang som dissociation. Men det er helt normalt. Især i moderne tider, har størstedelen af alle mennesker oplevet stress, angst, dissociation eller depression. Det er de færreste der ikke selv oplever nogle af disse, eller så har nogen omkring dem oplevet. det.

Viden og forebyggelse

Når de fleste af os vil opleve psykisk sygdom, enten hos os selv eller dem omkring os, så er det bedste man kan gøre for at undgå det, at forebygge det med viden og være opmærksom på det. Det er ligesom al anden sygdom, at viden er et vigtigt værktøj. Men det er der desværre ikke så mange som kender til det psykiske eller har prøvet at sætte sig ind i det mentale helbred. De fleste tænker bare, at depression er når man er ked af det, eller angst er når man er bange. Så skal man bare lige komme over det, og det skal nok gå væk igen. Men sådan er det altså ikke.

Heldigvis er der flere og flere, der dykker ned i det, og viden om det breder sig hurtigt. Så det er helt sikkert et mere kendt emne end førhen, så vi bevæger os i den rigtige retning. vi er nemlig heldige med internettet, at vi hurtigt kan finde information og hjælp, med værktøjer vi har lige ved hånden.

Få hjælp til dit mentale helbred

Det kan også være at du selv eller nogen du holder af, er begyndt at have det dårligt psykisk. Hvis man ikke kender til depression og angst og andre psykiske lidelser, så kan det være svært at vide hvornår man selv er på vej i depression eller andet. Her er der heldigvis hjælp og hente, hvis du ikke føler dig klar til at gå til lægen med det eller psykolog. Der er sider og artikler, såvel som grupper og forummer, hvor man kan læse sig til hvad det egentlig er at have depression for eksempel. Det kan også være at du allerede er i et forløb til at for det bedre, enten med angst eller depression eller lignende, men er bange for at der kan være noget andet bag. Ting som for eksempel dissociation, er en normal ting at opleve hvis man har været udsat for traumer og voldsom stress. Men det er ikke noget som særlig mange kender til.

I disse tilfælde kan man læse og vide mere om det på forskellige hjemmesider, lavet af professionelle, som https://michaelsoederberg.dk/dissociation/. Oftest er der også mulighed for at kontakte, lære mere, eller få hjælp fra disse hjemmesider. Hvis du her oplever at blive mere sikker i din mistro, så kontakt endelig din læge.