Vælg en side

Der kan være mange ting at tænke på, hvis du går rundt og drømmer om at starte din egen virksomhed. Hvordan går du fra idé til handling? Hvor finder du det perfekte kontor og de gode kunder? Har du overhovedet råd til at gå fra en fast og forudsigelig løn til et mere økonomisk usikkert liv som iværksætter? Det er spørgsmål, der ofte melder sig, når du står over for livets store valg. Men drømmen om iværksætteri er efterhånden mere og mere udbredt. Både i København og Jylland kan du studere iværksætteri. Der findes både kurser, universitetsuddannelser, alternative uddannelser og højskoler, hvor du kan lære mere om, hvordan du starter din egen virksomhed. Og selvom det kan være forbundet med usikkerhed er der kun en ting at gøre, hvis du har en iværksætter i maven: Spring ud i det.

Hjælp til det praktiske

Ofte vil der i forbindelse med opstart af ny virksomhed være en masse praktiske opgaver, som kan være rare at dele med andre. Måske sidder du selv med den gode, kreative forretningsplan, men mangler hjælp til alt det praktiske. Sidder du alene med det praktiske, vil du måske opleve, at du hele tiden halter bagefter og aldrig når til at tænke kreative tanker. Men der er masser af hjælp at hente. Fx kan du hos Globifix få styr på både kontorudstyr og andre salgsfremmende løsninger. Med hjælp fra en erhvervsejendomsmægler kan du lynhurtigt finde det bedste kontor til netop din virksomhed. Og med en eller flere personlige rådgivere, der ansættes mod en procentdel i din virksomhed, er du allerede et godt stykke ad vejen. Når der er styr på forretningsplan, kontor og marketingstrategier, så har du nemlig tid til at koncentrere dig om at udvikle dit produkt og din forretningsplan.

Tænk stort

Før du når til det sted på din personlige rejse mod livet som iværksætter, hvor du kan slappe af og nyde, kan du ikke komme uden om lidt sved på panden. Det er helt naturligt, at tilværelsen som selvstændig kan være nervepirrende og måske endda forbundet med stress og usikkerhed. Men det må du endelig ikke lade dig slå ud af. Det går op og ned, når man satser stort. Og netop satse stort skal du være klar til som iværksætter. Måske sidder du med det fede produkt, men oplever, at markedet ikke er klar til at tage imod det endnu. Eller også har du svært ved at nå ud til den målgruppe, som du ved, vil være interesseret i netop dit produkt. Uanset hvad er det vigtigt, at du ikke mister modet. Husk på, at det går op og ned i business, og at du ikke må lade dig slå ud af små forhindringer på vejen mod succes. Du skal nok nå derhen. Det er helt normalt at skulle rokere lidt rundt på sin oprindelige forretningsmodel og prøve forskellige markedsføringsstrategier af, før man er i mål.