Vælg en side

Som iværksætter er finanserne ofte små i den spæde start. Mange starter med et kontor hjemme ved forældre, eller i deres lejlighed eller hvor de nu bor. Mange iværksættere kan klare en stor del af deres forretning fra deres computer, og behøver derfor ikke så meget andet.

Der er derfor også mange typer af iværksættere (især online), der ikke tænker så meget over de arbejdsvilkår de udsætter sig selv for. Mange arbejder også gerne 50, 60 eller 70 timer om ugen for at lave en god forretning. Det gælder nok især unge iværksættere, og unge har en tendens til det man kan kalde udødelighedssyndrom. Nemlig at man ikke tror, at der sker noget med en.

Når snakken går på problemer med hold i ryggen, ondt i nakken og lignende, er der også en del der forbinder dette med noget der rammer gamle mennesker. Det er naturligvis en sandhed, at ældre mennesker kan være med udsætte og have en lidt svagere krop. Det er og også en sandhed med modifikationer, for den slags problemer kan ramme alle.

Er man lidt ældre og ansat i en større virksomhed, er der i de fleste tilfælde tænkt over sundheden for de ansatte. Det bryder at der er gode kontorstole, hæve sænkeborde og lignende. Mange er også omfattet af sundhedsforsikringer, løn under sygdom og andre ting som mange tager for givet.

Livet som iværksætter kan være hårdt for kroppen

Sådan forholder det sig sjældent for iværksættere. Her er det ikke altid pensionsopsparinger, sygeforsikringer osv der vejer tungest, når det kommer til at drive forretning. Dette kan dog blive meget dyrt. For selvom man som 20-årig måske ikke er så udsat for at få hold i ryggen, så sker det oftere end mand tror.

Bliver man ramt af rygproblemer af den ene eller anden slags kan det blive dyrt. Det kan være, at man for en periode ikke kan arbejde. Har man ikke en forsikring eller andre til at tage over, betyder det ganske enkelt at der ikke er nogen aktivitet mens man er lagt ned. Ikke at investere i sin ryg i form af gode stole, at tænke på arbejdsstillinger og lignende, kan derfor vise sig at være meget dyrt.