Vælg en side

Der er rigtigt mange iværksættere, der bruger alt for meget tid og kræfter på at lave deres logo. Og jo du alt forbarmende har du masser af tid, og penge, så kast dig blot ud I en visuel identitet som de store firmaer, der rask væk bruger hundredetusinde kroner eller endda millioner på at lave et logo. Men der er du ikke som iværksætter.

Du kan fokusere på at lave din hjemmeside flot, og det skal den også være, men at overvurdere, logoet er spild af tid og penge. Du behøver ikke noget fancy designbureau, for du kan lave et fint logo selv.

Her får du 5 gode fif til at lave dit eget logo.

  1. Stop med at over tænke dit logo! Hvor mange logoer kan du huske ud af hovedet her og nu? Lad mig gætte det første, du tænker på, er McDonalds gule M, ikke sandt? Men ud over de største firmaers logo, som du har set igen og igen, så kan du med garanti ikke huske mange af de logoer, du har set på mindre firmaers hjemmesider, den sidste uge, eller bare i dag. Så slap af, dit logo er ikke så vigtigt lige nu.
  2. Hvis du ikke har en grafisk ven, så lav dit logo, selv, der er mange gratis værktøjer til at lave logoer online. Herunder kommer 2 tips til at lave dit eget logo.
  3. Vælg mellem symbol, tekst, initialer, eller en kombination. Har du et langt navn, så kan initialerne benyttes, har du et brandnavn eller produkt, som er let at visualisere med et symbol, så kan et symbol være rigeligt. Men husk, der er ingen regel for at et symbol behøver ikke at illustrere noget direkte relateret til din virksomhed. Symbol + navn ser ofte godt ud og er det mest almindelige.
  4. Hold dit logo simpelt, det skal ikke være noget, der fanger fokus på din hjemmeside, det vigtigste, er dine produkter og din service.
  5. Blev du ikke tilfreds med dit eget hjemmelavede logo, og vil du hellere bruge en grafisk designer, så behøver du ikke betale dyre domme for et dansk bureau, for der er masser af billige alternativer online, der kommer et lidt længere nede.

Slogan, eller ikke slogan?
Du bør ikke tilføje slogan til dit logo på din hjemmeside. Er vi ude i reklamer på hjemmesider eller andre medier, så kan et slogan være godt at tilføje, for her kan et slogan være med til at lige fortælle lidt om dit firma. Så ud over selve reklamen budskab om dit produkt eller tilbud, så får de en viden om, hvem selve firmaet er eller repræsenterer i form af sloganet.

Her kan du få flere tips, samt finde links til online værktøjer du kan bruge til at lave dit eget logo online.

fiverr.com kan du finde en freelancer, der kan lave et logo til dig, priserne starter fra 5 dollars.

Opsummering: Som iværksætter med begrænsede midler lad være med at fokusere og bruge en hel eller halv dag på at lave et logo. Brug hellere din tid på markedsføring, finpudse salgs- eller produkt tekster, for det er her du vinder kunderne.