Guide: Sådan motiverer du dine medarbejdere

Du har sikkert hørt, at produktivitet og arbejdsglæde er to ting, som hænger sammen. Hvis ikke dine medarbejdere er glade for deres arbejde, så vil deres produktivitet typisk falde, hvilket jo hverken gavner dig eller din virksomhed. Men hvordan styrker man sine medarbejders motivation uden at give dem lønforhøjelse? Læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du motiverer dine medarbejdere.

 

Husk at rose og give feedback

Der findes simpelthen ikke noget, som styrker ens motivation mere end at få ros for det arbejde, man laver. Sådan er det på alle livets forskellige områder, så det er virkelig et råd, du skal benytte dig af. Sørg for at rose dine medarbejdere, ikke kun når de er kommet i mål med større projekter, men også ved små sejre. Det er desuden en god idé at tilbyde dem feedback, så deres arbejde kan optimeres endnu mere, og processen kan blive endnu bedre. Sørg for at få fejret virksomhedens successer, hvilket kan gøres på forskellige måder, afhængig af hvad der er økonomi til.

 

Sørg for, at arbejdsmiljøet er godt og velfungerende

Sørg for, at der er gensidig respekt dig og dine medarbejdere imellem, men selvfølgelig også på tværs af medarbejderne. Hvis du oplever, at der florerer en dårlig stemning blandt medarbejderne, så sørg for at gøre noget ved dette, i stedet for bare at lade det stå til. Dårligt arbejdsmiljø kan opstå af mange årsager, men ofte opstår den på baggrund små misforståelser, som hurtigt kan løses.

Oplever du, at der blandt dine medarbejdere er et vaskeægte brokkehoved, som altid er negativ og utilfreds, så sørg for at snakke med denne person, inden det smitter af på de andre medarbejdere og ødelægger arbejdsmiljøet og derved produktiviteten og altså virksomhedens resultater. I denne forbindelse skal du se dig selv som en rollemodel og være et godt eksempel. Sørg derfor for altid at være venlig, glad og positiv, for dette vil helt sikkert smitte af på dine medarbejdere.

 

Sørg for at styrke fællesskabet

En anden vigtig forudsætning for et godt arbejdsmiljø er, at der er et stærkt fællesskab. Med dette ikke sagt, at man ikke skal holde arbejde og privatliv adskilt, men sørg for, at I samles omkring nogle ikke-arbejdsrelaterede ting sommetider. Det kunne eksempelvis være en månedlig fredagsbar, en firmaudflugt eller en så lille og simpel ting som en frugtordning, hvor I kan samles og holde en pause fra arbejdet. Med en frugtordning bidrager du ikke bare til en sundere livsstil, du opfordrer også til at holde en hyggelig pause. På frugtkurven.dk findes der et stort udvalg af forskellige frugtkasser, så der er en, som passer til virksomhedens størrelse. Disse frugtkasser indeholder lækkert og frisk frugt, som helt sikkert vil falde i god jord hos dine medarbejdere.

 

God kommunikation er vejen frem

Sørg for at formulere dig klart og tydeligt over for dine medarbejdere. Hvad end det gælder deadlines, der skal overholdes eller gængse regler, så sørg for at der ikke kan skabes tvivl om, hvad du mener. Dette sikrer du ved, blandt andet, at læse de mails, du sender til dine medarbejdere, igennem en ekstra gang, så du undgår tvetydigheder eller uklare formuleringer. Du kan også sikre dig, at kommunikationen er forstået ved at samle medarbejderne til små møder en gang om ugen, så alle er med på, hvad der skal ske og hvorfor. Dette giver også medarbejderne mulighed for at stille dig spørgsmål, hvis der skulle være opstået nogen. På den måde sikrer du dig, at alle hører, hvad der bliver sagt, hvilket er med til at slå tvivlen til jorden.

1 tanke om “Guide: Sådan motiverer du dine medarbejdere”

Skriv et svar