Vælg en side

Er drømmen om iværksætter kraftig nok, er der sjældent nogle forhindringer, der ikke kan overvindes. Heller ikke når det gælder om at skaffe kapital til sin nye virksomhed.

Har du taget beslutningen om at springe ud på dybt vand som iværksætter, kan du hurtigt løbe ind i problemer med finansieringen. For bankerne er stadig utrolig forsigtige med at låne penge ud til iværksættere og du skal som oftest stille med både sikkerhed i eget hus og det første årsregnskab med et gevaldigt plus på bundlinjen, samt løbende plus på firmakonten, før bankerne er til at tale med.

Jeg oplevede det selv, da jeg i sin tid var med til at starte en virksomhed i læringsbranchen. Da vi kun var stifterne, der arbejdede i virksomheden, var der få faste udgifter og derfor var overskuddet på bankkontoen oftest oppe i millionklassen.

Dengang henvendte banken sig selv og tilbød både lån til at ansætte medarbejdere for og leasingordninger til lækre firmabiler. Det var i 2008 – før finanskrisen. Da vi et år senere stod med 25 ansatte i fire lande og manglede likviditet, var finanskrisen over os og banken kunne kun overtales til en kassekredit mod sikkerhed i vores respektive huse.

Sådan er det stadigvæk, selvom om alle siger vi er på vej ud af krisen!

Kan jeg starte virksomhed med et forbrugslån?

Har du fået en ide, du tror på og som du virkelig brænder for – men banken siger nej? Så kan du overveje at låne pengene privat i form af et forbrugslån. Det hæfter du selvfølgelig for personligt, men det vil du jo også gøre, hvis du lånte pengene i banken.

Renter og gebyrer på et online forbrugslån er naturligvis højere end hvis du låner i banken. Men dog sjældent så høje, som forbrugslån ellers har ry for. I hvert fald ikke, hvis du låner et større beløb som f.eks. 50.000 til 100.000 kroner. Ja, faktisk kan du låne helt om til 350.000 kroner online i dag!

Forbrugslån uden lønsedler

Fordelen er, at du ikke – modsat i banken – skal stille nogen form for sikkerhed, for at få lånet. Til gengæld kræver de fleste finansieringsselskaber – ligesom i banken – at du kan dokumentere fast indtægt i form at lønsedler og årsregnskab. Har du stadig et fuldtidsarbejde ved siden af, er det jo næppe noget problem, men er du allerede sprunget ud som fuldtidsiværksætter, vil du ikke kunne præsentere lønsedler, hvis du bare trækker ud til privat fra firmaet.

De manglende lønsedler vil nok stoppe dine drømme om et forbrugslån til din nye virksomhed, med mindre du vælger at låne hos en låneudbyder, der tilbyder lån uden dokumentation. Her vil renter og gebyrer dog være meget højere, da den slags lån oftest optages af folk, der allerede er kommet ud på et skråplan.

Hvor kan jeg få rådgivning om forbrugslån

Undersøger du mulighederne ordentligt, kan et forbrugslån være vejen til din nye virksomhed. Men før du optager et sådant lån, er det en god ide at få råd og vejledning fra en af nettets mange sider, der beskæftiger sig med forbrugslån, f.eks. www.forbrugslaan.com.

En anderledes måde at få overblik over dine lånemuligheder er ved at bruge en side som f.eks. www.lån-straks.com. Her vælger du størrelsen på det beløb, du ønsker at låne og kan så få vist, hvilke lånemuligheder der er mest optimale for dig.