Vælg en side

Drømmer du også om at blive iværksætter og starte din egen virksomhed? I starten kan det godt virke uoverskueligt, men hvis du har en brændende drøm om at blive iværksætter så skal den helt rigtige ide nok komme til dig. Når du har fået ideen så skal du få eksekveret på den ide bedst muligt.

Til at hjælpe dig med at finde ideen og få succes med din forretning har Kenneth Wernst Christensen, der er medstifter af successhistorien Eventbutler.dk kommet med hans 10 tips til, hvordan du kan blive en successfuld iværksætter.

Tip 1: Købmandsskab er også iværksætteri

Mange forbinder iværksætter med splitterny teknologi og Silicon Valley, men mindre har bestemt også sit eksistensgrundlag. Det at være iværksætter behøver ikke at handle omkring at opfinde den dybe tallkerken, tværtimod. Det at være en købmand og kunne købe billigt og sælge dyrt kan også være iværksætteri, hvis det er i den rette kontekst.

Tip 2: Værk opmærksom på folks problemer

En iværksætter løser ofte et problem folk har i dagligdagen, eller gør det nemmere at løse problemet for folk end andre produkter/services på markedet gør. Derfor kan være en god ide at være opmærksom på, hvilke problemer du, dine kammerater, kolleager eller familie har for at finde gode ideer til dit næste iværksætter projekt.

Tip 3: Test din ide

Når du har fundet den ide du ønsker at sætte iværk skal du have testet den. Det er vigtigt, at du som det første tester din ide inden du investere fuldt ud i den for ikke at spilde for mange penge, hvis ideen viser sig ikke at være en god ide i praksis. Den eneste måde at få testet din ide på er at få den ud i markedet og høre folks mening om produktet, se folk bruge dit produkt og prøve at sælge dit produkt til potentielle købere.

Tip 4: Vær realistisk, men ambitiøs

Få lagt et ambitiøst budget, som der realistisk at nå inden for en vis tidsramme. Husk også, at Rom ikke blev bygget på en dag og uanset, hvor dygtig du er så får du ikke bygget den næste Amazon, Google eller Facebook på benene indenfor det næste år.

Tip 5: Søg rådgivning

Husk også, at du ikke er ekspert i alt og for at skabe det bedst mulige produkt kan det være en god ide at få sparring eller rådgivning fra folk, der ved mere end dig. Her kan det også være en ide at teame op med en eller flere partnere, der kan supportere dig i de områder, hvor du måske ikke selv er stærkst.

Tip 6: Netværk værk Netværk

En af de bedste måder, hvorpå du kan øge kendskabet til dit produkt eller, hvor du kan netværke med potentielle samarbejdspartnere er ved at netværke med relevante personer i branchen. Idag kan du connecte med folk på LinkedIn, men jeg vil også anbefale, at du tager til netværksmøder, konferencer og lignende, hvor du kan møde nye mennesker, der arbejder i den samme branche som dig og kan give dig sparring til dit produkt.

Tip 7: Husk at bruge penge

Du skal selvfølgelig altid have styr på dit overskud i virksomheden og de likvide midler du har tilrådighed. Men en af de hyppigste årsager til, at en virksomhed ikke ser nok vækst eller dårlige tal skyldes, at virksomheden ikke bruger nok penge. Mange virksomheder formår ikke at investere hårdt nok i for eksempel markedsføring, hvilket gør, at de ikke når de ønskede mål.

Tip 8: Vær ikke bange for at ansætte

For at vækste sin forretning tilstrækkeligt og for at bruge sine ressourcer mest optimalt kan det være optimalt at hyre en eller flere medarbejdere. Det at få nye kompetencer ind i virksomheden kan også være med til at skubbe din forretning rigtigt ud over rampen. Dette hænger også lidt sammen med tip 7, hvor at man skal huske at investere sine penge i tiltag, der skaber værdi for forretningen.

Tip 9: Prioritér din tid

Dette går hånd i hånd med tip 7 og tip 8, men det er vigtigt, at man prioritere sin tid der, hvor det bidrager forretningen bedst muligt. Hvis du er stifter af en ny virksomhed er det klart, at du selv er nødt til at bogføre din indtægter og udgifter i starten, men på et tidspunkt giver det mening, at man får en til at gøre det for sig, da man simpelthen har større strategiske, taktiske og operationelle tiltag, der skal tages beslutning til.

Tip 10: Vær ikke bange for at skrotte din ide

Det sidste tip er, at man til tider er nødt til at ”kill your darlings”. Det kan være svært at skrotte en ide man har arbejdet hårdt for, men til tider er det den bedste beslutning, hvis man kan se, at potentialet for ideen simpelthen bare ikke længere er der. På den måde frigiver du også dig selv og din tid, som du kan bruge på at få skabt en ny forretning.

Andre tips til at blive iværksætter?

Har du andre tips til at blive iværksætter, så hjælp os meget gerne med inspiration nedenfor!

Læs også: Lav dit eget logo online!