Vælg en side

Er du også blevet en haj til at arbejde hjemmefra? Så er du sandsynligvis bekendt med at hjemmearbejdspladsen ikke automatisk kommer med de bedste arbejdsforhold. Det er de færreste hjem der er indrettet efter at kunne arbejde 37 timer i ugen. At drive en startup kan være anstrengende nok i forvejen, så det kan virkelig betale sig at give sig selv og evt. sine ansatte de bedst mulige forudsætninger for både at maksimere produktiviteten, men også de ergonomiske arbejdsforhold. 

Ergonomi i højsædet

De forhold for at arbejde effektivt man har fået skænket af sin virksomhed, har stor indflydelse på både kvaliteten og mængden af arbejde man får lavet. Dårlige eller belastende arbejdsstillinger er f.eks. kategoriseret som ergonomisk belastende. Sidder man dårligt for eksempel, kan det føre til problemer med ryg, nakke, eller hoved. Det kan føre til både fysiske problemer, men sidder man dårligt kan man også få hovedpine. 

Derfor er gode arbejdsforhold direkte forbundet med produktivitet og kvalitet. Andre forhold der spiller ind for produktivitet og kvalitet, er de omgivelser man befinder sig i, og det udstyr man bruger.

Grej

Når det kommer til kontorpladsen er der mange ting man kan gøre for at opgradere oplevelsen. Mange undervurderer fordelene som de forskellige IT-løsninger kan give dig. Alle kan naturligvis ikke have det bedste af det bedste, men det kan betale sig at bruge penge der hvor det er nødvendigt. Skribenter bør have et godt, ergonomisk tastatur, grafikere bør have en stærk computer og evt. flere skærme at arbejde på til de krævende arbejdsopgaver, osv. Inden for IT-udstyr til kontorpladsen er Logitech det ideelle valg, da Logitech tilbyder et bredt udvalg af udstyr, hvor alle budgetter kan være med, og hvor man får god værdi for pengene. 

Omgivelser

De omgivelser man er en del af, har som sagt også stor indflydelse på personalets effektivitet og produktivitet. De rette omgivelser kan fordre en virksomheds værdier som kreativitet, rummelighed, åben kommunikation osv. Et kontor, indrettet i unikke rammer kan virkelig hjælpe med at skabe de rette forudsætninger for en god arbejdsplads. Omgivelserne er sværere at måle på, men må ikke undervurderes.

Er man iværksætter uden et kontor, eller har man personale der arbejder hjemmefra flere dage om ugen, er det måske ikke det mest åbenlyse at bruge store summer penge på at renovere kontoret, for at skabe de bedste og dyreste rammer. En virksomhed kan dog også hjælpe med at optimere hjemmekontoret. Eksterne konsulenter kan hjælpe med tips til indretning, som fx korrekt belysning, arbejdsstillinger og integrering af gode IT-løsninger.